Ajax FireProtect 2: precisie door stoom, stof en tijd!

Ajax FireProtect 2 : précision à travers la vapeur, la poussière et le temps !
Eric Cooremans

Ajax Systems introduceert het nieuwe FireProtect 2-assortiment en onthult de eerste release met zeven modellen branddetectoren. Herontworpen detectoren hebben een gepatenteerde optische kamer die stof- en insectenbestendig is, thermistors die snelle detectie van temperatuurstijgingen bieden, een lange batterijduur en vele andere hardware- en softwareverbeteringen.

Detectoren voor elke taak
Het FireProtect 2-assortiment omvat melders in twee behuizingstypes. Afhankelijk van hun grootte zijn ze uitgerust met verschillende combinaties van sensoren. Detectoren met een grotere behuizing zijn uitgerust met een optische kamer en een temperatuursensor, en een geavanceerde versie bevat ook een CO-sensor. De kleinere hebben geen optische kamer en hebben maximaal twee sensoren onder de motorkap: een enkele temperatuursensor, een enkele CO-sensor of beide.
Detectoren hebben verschillende batterijopties. RB-modellen zijn uitgerust met vervangbare batterijen die tot 7 jaar werken en SB-modellen werken 10 jaar op verzegelde batterijen (niet vervangbaar, vervanging van de gehele detector vereist).

Ajax FireProctect 2-reeks

De eerste versie van FireProtect 2
FireProtect 2 RB (Rook / Hitte) Rook- en hittemelder met vervangbare batterijen
FireProtect 2 SB (Rook / Hitte) Rook- en hittemelder met gelaste batterijen
FireProtect 2 RB (Rook / Hitte / CO) Rook-, hitte- en koolmonoxidemelder met vervangbare batterijen
FireProtect 2 SB (Rook / Hitte / CO) Rook-, hitte- en koolmonoxidemelder met gelaste batterijen
FireProtect 2 RB (Hitte) CO-detector met vervangbare batterijen
FireProtect 2 RB (CO) Koolmonoxidemelder met vervangbare batterijen
FireProtect 2 RB (Hitte/CO) Hitte- en koolmonoxidemelder met vervangbare batterijen

Toekomstbestendige hardware
Een team van toegewijde ontwikkelaars heeft een jaar lang een geheel nieuwe technologische hoogte bereikt op het gebied van brandveiligheid in woningen met FireProtect 2. Ze rustten de detectoren uit met een unieke, gepatenteerde optische kamer, die uiteindelijk stofdicht en ondoordringbaar is voor insecten - het is niet nodig om deze regelmatig schoon te maken. In de optische kamer heeft FireProtect 2 een dual-spectrum optische sensor die dankzij blauwe en infrarode leds rook van waterdamp kan onderscheiden.

Zelfs als stof op de een of andere manier de optische kamer binnendringt en neerslaat, heeft dit geen invloed op de detectie. Het optische systeem is zo ontworpen dat stof en insecten zich niet tegelijkertijd in twee stralen kunnen bevinden en zo een alarm kunnen veroorzaken. Bovendien verwerkt het bijgewerkte HazeFlow 2-algoritme de gegevens die van de sensoren worden ontvangen, waardoor het risico op hinderlijke triggers tot bijna nul wordt gereduceerd.
Om de temperatuurstijging snel te kunnen onderscheiden, zijn de detectoren uitgerust met twee thermistoren. Ze geven een aanzienlijk voordeel wanneer synthetische materialen branden. Zo is FireProtect 2, uitgerust met rook- en temperatuursensoren, klaar om een ​​brand zo snel mogelijk te detecteren, zelfs als deze onmerkbaar ontstaat.
De meer geavanceerde versie – met een extra koolmonoxidesensor – detecteert de CO-concentratie op een niveau van 50ppm. En de ingebouwde zoemer van 85 dB waarschuwt met een ander geluid voor een hoog CO-niveau. Het type gevaar is dus direct duidelijk.
Met jarenlange werking op vervangbare of verzegelde batterijen, biedt FireProtect 2 nauwkeurige en robuuste brandveiligheid.
Verbeterde behuizing voor het comfort van installateurs en gebruikers
De nieuwe detectoren hebben de belangrijkste Ajax-functies geërfd en hebben enkele opmerkelijke verbeteringen gekregen. Net als voorheen is het niet nodig om de detector tijdens de installatie te demonteren. Met een verbeterd SmartBracket-paneel kan een installateur de detector moeiteloos bevestigen en na montage in een hoek van 90 graden uitlijnen. Gezien de vierkante vorm van de detector is het de droom van een echte perfectionist.

Ook is de knop op de behuizing om het alarm/de tests te dempen groot en mechanisch geworden. Gebruikers kunnen het zelfs met een dweil snel uitknijpen. Op de behuizing geven drie LED's alarm, storing en normale werking van de detector aan.
De detectoren hebben sabotageknoppen op de montagebeugel en optische kamer. Zo activeert de ontmanteling van de detector een onmiddellijke melding op de smartphones van de gebruikers en een gebeurtenis die naar het bewakingscentrum op afstand wordt gestuurd.
Technologieën die levens en zenuwen redden
FireProtect 2-detectoren maken gebruik van beproefde beveiligingstechnologieën. Het Jeweler-radioprotocol zorgt voor een veilig, versleuteld communicatiebereik met een bedieningspaneel op een afstand van maximaal 1.700 meter zonder een range extender . En twee keer zoveel met.

Ongeacht de afstand is de communicatie betrouwbaar en onmiddellijk. Alarmen worden direct verzonden naar alle gebruikers en naar de centrale meldkamer waarop het systeem is aangesloten. Als één melder het alarm van een brand geeft, kunnen de andere brandmelders op de site de ingebouwde sirenes in 20 seconden activeren, wat drie keer sneller is dan de norm vereist. Geen kans om een ​​brandalarm te missen, zeker niet met de Ajax-app.

Ajax-apps bieden de beste gebruikerservaring op het gebied van brandveiligheid voor installateurs en gebruikers. Detectoren worden via de QR-code aan een systeem gekoppeld en in de app geconfigureerd. Alle detectorinformatie is in realtime beschikbaar overal waar internet beschikbaar is, en waarschuwingen worden geleverd via pushmeldingen, sms of oproepen.

FireProtect 2-APP

In het geval van een alarm kan de MotionCam (PhOD) of MotionCam Outdoor (PhOD) bewegingsdetector een foto maken en deze verzenden voor visuele verificatie, wat een extra beschermingslaag tegen hinderlijke activering toevoegt.

kopen

laat een reactie achter
All comments are moderated before being published. Lees ons privacybeleid en onze servicevoorwaarden.

Gerelateerde berichten

 • Ajax nouvelle logique de système : Ajax espace.

  Ajax nieuwe systeemlogica: met Ajax spatie.

 • Photo par calendrier : nouvelle fonction pour les détecteurs MotionCam (PhOD)

  Photo par calendrier : nouvelle fonction pour les détecteurs MotionCam (PhOD)

 • FireProtect 2 récompensé par un Honorable GIT Security Award 2024

  FireProtect 2 geëerd met een eervolle GIT Security Award 2024

 • Ajax Systems remporte deux prix dans le cadre des SecurityInfoWatch.com Readers' Choice Awards aux États-Unis

  Ajax Systems wint twee prijzen bij de SecurityInfoWatch.com Readers' Choice Awards in de Verenigde Staten