MotionCam en MotionCam Outdoor ondersteunen foto's op aanvraag

Les détecteurs MotionCam et MotionCam Outdoor prenant en charge les photos sur demande
Eric Cooremans

MotionCam (PhOD) Juwelier en MotionCam Outdoor (PhOD) Juwelier breidt het assortiment bewegingsmelders uit met een camera om alarmen visueel te verifiëren. Naast foto's per alarm kunnen deze twee nieuwe detectormodellen op verzoek van de gebruiker of per alarm foto's maken vanaf elk ander apparaat in het systeem. PhOD-detectoren worden apart verkocht en hebben een speciale markering op verpakkingen en Ajax-toepassingen.

Ajax-gebruikers kunnen nu bijgewerkte privacy-instellingen gebruiken om de toegang tot visuele gegevens in het beveiligingssysteem te beperken. De nieuwe menukaart Privacy stelt u in staat te definiëren wanneer gebruikers foto's kunnen opvragen (wanneer het systeem is ingeschakeld of op elk moment) en bepalen welke gebruikers een dergelijk verzoek kunnen doen, de foto's kunnen bekijken of de feeds van de geïntegreerde bewakingscamera's kunnen bekijken.

De nieuwe Privacy-instellingen zijn beschikbaar met de update van Ajax-applicaties en Malevich OS 2.13 . De MotionCam (PhOD) Jeweler- en MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler-detectoren zijn al te bestellen bij geautoriseerde partners van Ajax Systems.

Het verhaal

Fotoverificatie is al de norm geworden in de beveiligingssector. Bewegingsdetectoren die alarmen visueel verifiëren, zelfs als het beveiligingssysteem alleen werkt via het mobiele netwerk en zonder externe voeding, zijn zoals verwacht wijdverbreid. We zien dit niet alleen in partnerfeedback, maar ook in omzetgroei. Sinds de release van de MotionCam (2019) en MotionCam Outdoor (2021) detectoren zijn er wereldwijd meer dan een miljoen verkochte apparaten verkocht.

Volgens getuigenissen van onze klanten , deze detectoren beschermen huizen, ziekenhuizen, scholen, productielocaties, musea en andere totaal verschillende eigendommen. Sommige bewakingscentra op afstand en sommige politiediensten geven aan dat het aantal uitgezonden patrouilles als gevolg van vroegtijdige activering met 95% is afgenomen dankzij het verwijderen van fototwijfel. MotionCam is niet alleen geliefd bij gebruikers, maar heeft dat ook kreeg internationale erkenning veiligheidsexperts.

Dit succes is gebaseerd op een praktische functie van visuele verificatie en op het volledige vertrouwen van de gebruikers. Vanaf het begin maakten en stuurden MotionCam-detectoren alleen foto's als er een alarm was, als ze beweging detecteerden. Het idee was om de software-architectuur van de detector te bouwen om de tussenkomst van een derde partij en de activering van de camera op verzoek te voorkomen. Van het activeren van de camera tot het bekijken van een serie foto's in de app, het hele proces is zo veilig mogelijk. Visuele gegevens worden beschermd door versleuteling tijdens verzending en opslag, ze worden niet verwerkt of geanalyseerd op de server en elke werking van de detector wordt geregistreerd.

Dankzij deze aanpak wonnen de melders het vertrouwen van de gebruiker, maar bleek slechts één fotofunctionaliteit per alarm onvoldoende. De foto-on-demand-functie is een expliciete marktvraag, voornamelijk van de professionele gemeenschap.

Een professionele aanpak van Photo on Demand

Met Photo on Demand kan de eindgebruiker niet alleen controleren of alles in orde is op een site, maar het is ook ontworpen voor breed professioneel gebruik. Met de nieuwe detectoren kunnen vertrouwde PRO-accounts foto's maken om alarmen te bewaken en gebeurtenissen te verifiëren voor bewakingsdoeleinden of om de camera te configureren tijdens de installatie.

Om de functie te gebruiken, maakt u eenvoudig een scenario aan in de MotionCam-instellingen (PhOD).

De foto-voor-scenario-functie is ontstaan ​​uit de vraag naar fotoverificatie van brandalarmen. Het verzoek kwam van onze partners in Noorwegen , waar we een gezamenlijk brandbeveiligingsproject hebben uitgevoerd voor een beursgenoteerde site in UNESCO-werelderfgoed . En dit is niet het eerste project waarbij gebruik wordt gemaakt van Noorse expertise om branddetectie in een Ajax-beveiligingssysteem te verbeteren. In OS Malevich 2.10 hebben we samengewerkt om de Interconnected Alarm Delay-functie in het FireProtect-assortiment te implementeren.

Volledige privacycontrole

Met MotionCam (PhOD) Jeweler en MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler hebben we een stap voorwaarts gezet op het gebied van privacybescherming en toegang tot visuele data. We hebben de menukaart gemaakt Privacy in de centrale instellingen om Ajax-gebruikers te helpen de Photo on Demand-functie goed te bedienen.

De nieuwe menukaart Privacy stelt gebruikers in staat om hun toegang tot visuele gegevens in het Ajax-systeem te beperken.

Met het nieuwe menu kunnen gebruikers met beheerdersrechten bepalen welke gebruikers toegang hebben tot foto's van detectoren en video's van ingebouwde bewakingscamera's. Een PRO-account (bijvoorbeeld een installateur) heeft geen toegang tot deze instellingen, maar de paneelbeheerder kan hem autoriseren om de Photo on demand-functie te gebruiken. De functie is standaard uitgeschakeld voor alle gebruikers.

De beheerder van het paneel kan de toegang tot de functie beperken, afhankelijk van de beveiligingssysteemmodus, zodat de gebruiker alleen op verzoek foto's kan maken wanneer de detector is ingeschakeld. Het proces van het maken van foto's is volledig transparant. Als een bepaalde detector een foto maakt, krijgen alle gebruikers meldingen en zien ze wie erom heeft gevraagd. En wat belangrijk is: alleen gebruikers met toegang kunnen de foto's zien.

Samen met de ultieme bescherming voor Ajax-applicaties, waaronder biometrie en toegangscodes, tweefactorauthenticatie en standaardsessiecontrole, biedt het nieuwe menu Privacy voegt een extra beschermingslaag toe voor Ajax-beveiligingsgebruikers.

👉 Hoe u uw Ajax-account kunt beveiligen

Hoe u Photo on Demand kunt gebruiken

Deze functie is alleen beschikbaar met de nieuwe MotionCam (PhOD) Jeweler- en MotionCam Outdoor (PhOD) Jeweler-detectoren. Niet-PhOD-detectormodellen ondersteunen deze functie niet, ongeacht de firmwareversie.

Bijgewerkte privacy-instellingen zijn beschikbaar met OS Malevich versie 2.13 en de volgende app-versies:

 • Ajax-beveiligingssysteem 2.20.1 voor iOS
 • Ajax-beveiligingssysteem 2.23.1 voor Android
 • Ajax PRO: Tool voor ingenieurs 1.14.1 voor iOS
 • Ajax PRO: Tool voor ingenieurs 1.14.1 voor Android
 • Ajax PRO Desktop 3.2 voor macOS
 • Ajax PRO Desktop 3.2 voor Windows
laat een reactie achter
All comments are moderated before being published. Lees ons privacybeleid en onze servicevoorwaarden.

Gerelateerde berichten

 • Ajax nouvelle logique de système : Ajax espace.

  Ajax nieuwe systeemlogica: met Ajax spatie.

 • Photo par calendrier : nouvelle fonction pour les détecteurs MotionCam (PhOD)

  Photo par calendrier : nouvelle fonction pour les détecteurs MotionCam (PhOD)

 • FireProtect 2 récompensé par un Honorable GIT Security Award 2024

  FireProtect 2 geëerd met een eervolle GIT Security Award 2024

 • Ajax Systems remporte deux prix dans le cadre des SecurityInfoWatch.com Readers' Choice Awards aux États-Unis

  Ajax Systems wint twee prijzen bij de SecurityInfoWatch.com Readers' Choice Awards in de Verenigde Staten