Volledig autonome branddetectoren

De brandbeveiliging van het Ajax-systeem wordt verzorgd door draadloze branddetectoren die direct waarschuwen bij detectie van rook, een snelle temperatuurstijging of een gevaarlijke CO-concentratie. Als onderdeel van het Ajax-beveiligingssysteem waarschuwen branddetectoren gebruikers en de centrale meldkamer via geïntegreerde en verbonden sirenes, mobiele applicaties, sms of telefoontjes. Meerdere detectoren die op het paneel zijn aangesloten, kunnen binnen 20 seconden een onderling verbonden alarm activeren als er ten minste één wordt geactiveerd, waardoor het gevaar van het niet horen van een alarm wordt geëlimineerd. Dankzij hun ingebouwde 85 dB zoemer staan ​​Ajax brandmelders altijd paraat om gevaar te signaleren, ongeacht de status van de stroomvoorziening of de verbinding met het bedieningspaneel.

Reageert alleen op echte bedreigingen

Ajax zet een nieuwe stap in brandveiligheidstechnologie voor thuis met een gepatenteerde optische kamer die ondoordringbaar is voor stof en insecten. Een dual-spectrum optische sensor en gepatenteerd HazeFlow 2-algoritme zorgen voor snelle, nauwkeurige rookdetectie zonder valse triggers. Voor hittegerelateerde alarmen is FireProtect 2 uitgerust met twee klasse A1R-thermistors om niet-rook producerende branddreigingen te detecteren: ze bevinden zich buiten de behuizing om elke detectievertraging te elimineren. Een ingebouwde chemische CO-sensor detecteert gevaarlijke concentraties koolmonoxide op een niveau van 50 ppm nog voordat de eerste vergiftigingsverschijnselen optreden. Zo is FireProtect 2 klaar om een ​​brand zo snel mogelijk te detecteren, ook als deze onmerkbaar ontstaat.

Gevarenmeldingen

Ajax brandmelders zijn voorzien van een krachtige 85 dB sirene. Voor elk alarm of elke gebeurtenis zendt de detector onmogelijk te negeren geluiden uit met verschillende patronen, waardoor het gemakkelijk is om het type dreiging te herkennen en dienovereenkomstig te reageren. Alle brandmelders kunnen tegelijkertijd brand signaleren: het duurt slechts ongeveer 20 seconden om het gekoppelde alarm te activeren. Als onderdeel van het Ajax-systeem worden ook kritieke alarmen en waarschuwingen verzonden vanuit de mobiele en desktop-applicaties van Ajax, die gebruikers en centrale meldkamers op de hoogte stellen van gevaar.

FireProtect 2 détecteur incendie et de chaleur Détecteur AjaxSystems

Naleving van strenge brandveiligheidsnormen

Het Ajax-productportfolio omvat een breed scala aan branddetectoren met verschillende soorten sensoren en verschillende batterijopties om aan alle markteisen te voldoen. Detectoren zijn verkrijgbaar met hitte-, rook- en koolmonoxidesensoren, afzonderlijk of gecombineerd in één behuizing. Elk apparaat kan 10 jaar werken met de ingebouwde batterijen of tot 7 jaar met de vervangbare batterijen. Alles voldoet aan de belangrijkste brandveiligheidsnormen: Ajax brandmelders voldoen aan EN 14604:2005/AC:2008, EN 50291-1:2018 en Q mark.

Betrouwbare draadloze technologieën

Het Ajax-systeem maakt gebruik van beveiligde tweerichtingsradiocommunicatie op basis van het eigen Jeweler-protocol. Het ondersteunt blokcodering en apparaatauthenticatie voor elke sessie met het paneel om sabotage, spoofing of gegevensdiefstal te voorkomen. De automatische controle van het stroomverbruik maakt hem energiezuinig, omdat hij niet altijd het maximale vermogen van de radiozenders van de systeemapparaten gebruikt. Ook is het toestel stabieler omdat het gebruik maakt van radiofrequenties met minder storing. De krachtcentrales van Ajax gebruiken frequency hopping om te beschermen tegen radio-interferentie en signaalonderschepping. Het systeem verandert automatisch de frequentie binnen een band en stelt het beveiligingsbedrijf en de gebruikers op de hoogte van de storing.

Een persoonlijk aanbod? een vraag ?

Wenst u een gepersonaliseerde offerte? neem contact met ons op via onderstaand formulier en we doen u graag een persoonlijk aanbod.

Ajax MotionProtect - Techniconcept Security