Ajax nieuwe systeemlogica: met Ajax spatie.

Ajax nouvelle logique de système : Ajax espace.
Eric Cooremans

Wat betekent dat?

Traditioneel speelde de centrale eenheid van Ajax de belangrijkste rol bij het beheer van de beveiliging van elk Ajax-systeem en vertegenwoordigde hij de gehele installatie. Zoals je de afgelopen tijd kon zien Ajax Special Event hebben we dit concept nog een stapje verder gebracht, om gebruikers meer flexibiliteit en maatwerk te bieden. Met de transformatie van het Ajax-systeem van een centraal gecentreerd systeem naar een ruimtegericht model kunnen gebruikers nu naadloos beveiliging, gemak, videobewaking en meer combineren binnen één uniforme ruimte.

Espace is een innovatieve oplossing waarmee u de configuratie van uw beveiligingssysteem kunt aanpassen aan uw behoeften. Of u nu prioriteit geeft aan een beveiligingssysteem, videobewaking of het beste van beide werelden, Space maakt het mogelijk. Laten we eens kijken naar de vragen die rond deze technologie rijzen.

Wat is een ruimte?

Dit is een virtuele omgeving die verplicht is om alle apparaten met internettoegang toe te voegen en te beheren (standalone) binnen een vestiging .

Een standalone apparaat is een apparaat dat aan het systeem kan worden toegevoegd zonder tussenkomst van een centrale eenheid.

U kunt een bedieningspaneel met detectoren, een NVR met camera's, Ajax-videocamera's, slimme sloten toevoegen of al deze elementen combineren in één systeem. Het ruimteconcept biedt flexibiliteit om het systeem aan te passen aan de specifieke behoeften van de faciliteit.

 

Wat zijn de parameters van een ruimte?

Ruimte-instellingen omvatten de volgende categorieën:

 • Afbeelding en naam.
 • Gebruikers (inclusief privacy-instellingen).
 • Geofencing.
 • Groepen.
 • Stukken.
 • Tijdzone.
 • Beveiligings- en installatiebedrijven.

De installatiespecifieke parameters blijven gescheiden. Scenario's zullen in de toekomst naar de ruimte worden verplaatst.

Nee, u hoeft alleen de versie van uw applicatie bij te werken:

Alle bekende bedieningselementen en functies die zijn ontworpen voor een optimale ervaring blijven ongewijzigd, inclusief het tabblad Bediening, onderdelen en snelle toegang tot automatiseringsapparaten.

Hoe creëer je een ruimte?

 

Hoe voeg ik apparaten toe aan een ruimte?

Het toevoegen van apparaten aan de ruimte volgt hetzelfde principe als het toevoegen van de ruimte zelf. Gebruik gewoon de “ Voeg een apparaat toe ".

De gebruiker of het bedrijf met systeemconfiguratierechten heeft volledige toegang tot alle apparaten in de ruimte, inclusief bestaande en nieuw toegevoegde apparaten, evenals alle instellingen. Gebruikers die geen systeemconfiguratierechten hebben, hebben toegang tot alle apparaten in de ruimte, maar kunnen de instellingen niet wijzigen.

 

Hoeveel apparaten kunnen aan een ruimte worden toegevoegd?

U kunt aan een ruimte toevoegen:

 • Niet meer dan één energiecentrale.
 • Maximaal 200 apparaten waarvoor het bedieningspaneel nodig is*.
 • Maximaal 200 camera's, inclusief camera's van Ajax en derden**.
 • Maximaal 14 NVR's, met in totaal 224 kanalen. Er kunnen zowel 8- als 16-kanaals NVR-versies worden gebruikt.
* U kunt apparaten aan het bedieningspaneel toevoegen volgens de modelspecificaties. Bijvoorbeeld, Hybride hub ondersteunt maximaal 100 aangesloten Ajax-apparaten, die beschermen tegen inbraak, brand of overstroming en elektrische apparaten bedienen Hub 2 Plus Juwelier ondersteunt maximaal 200 aangesloten apparaten.
**Je kunt maximaal 10 camera's en videorecorders van derden op Ajax aansluiten Hub Juwelier , tot 25 met Hub 2 Juwelier , tot 50 met Hub Plus Juwelier en tot 100 met Hub 2 Plus Juwelier .

Welke apparaten hebben nog een centrale eenheid nodig?

Inbraakbeveiligings-, branddetectie-, waterlekpreventie- en automatiseringsapparaten die gebruik maken van het eigen Jeweller-, Fibra- of Wings-communicatieprotocol hebben altijd een centrale eenheid nodig. In de handleiding en technische specificaties kunt u controleren of het apparaat een bedieningspaneel vereist.

Kan de ruimte worden aangesloten op het meldkamer?

U kunt alleen verbinding maken met de meldkamer als er een centrale eenheid is toegevoegd. Het bedieningspaneel verzendt zoals gewoonlijk gebeurtenissen, inclusief foto's gemaakt door beweging of scenario.

Hoe kan ik ruimte opgeven?

Voor gebruikers:

Klik op de knop " Laat ruimte over » onderaan de ruimte-instellingen.

Voor installatiebedrijven:

Ga naar de lijst met installatiebedrijven, kies het gewenste bedrijf en klik op de knop “ Bedrijf verwijderen ".

Kan ik een plant uit de ruimte verwijderen?

Ja het is mogelijk. Er wordt een back-up gemaakt van alle ruimte-instellingen en videoapparaten. Alle apparaten die aan het bedieningspaneel zijn gekoppeld, worden echter ook verwijderd. Als u later hetzelfde bedieningspaneel aan deze ruimte of een andere ruimte toevoegt, worden ook alle apparaten die op dit bedieningspaneel zijn aangesloten en hun instellingen toegevoegd.

 

De ruimte in het Ajax-systeem zorgt voor een revolutie in de beveiliging en automatisering door gebruikers in staat te stellen autonome apparaten te integreren zonder een centraal kantoor ter plaatse. Deze innovatieve oplossing biedt ongekende flexibiliteit, maatwerk en gebruikerscontrole. Gebruikers kunnen eenvoudig ruimtes creëren en beheren met een intuïtieve app-update, waardoor de apparaatintegratie wordt vereenvoudigd.

 

👉 Hoe je een ruimte creëert

👉 Presentatie van de ruimte tijdens het Ajax Special Event

👉 Bekijk Ajax Special Event 2023: Beheers je ruimtes

laat een reactie achter
All comments are moderated before being published. Lees ons privacybeleid en onze servicevoorwaarden.

Gerelateerde berichten

 • Photo par calendrier : nouvelle fonction pour les détecteurs MotionCam (PhOD)

  Photo par calendrier : nouvelle fonction pour les détecteurs MotionCam (PhOD)

 • FireProtect 2 récompensé par un Honorable GIT Security Award 2024

  FireProtect 2 geëerd met een eervolle GIT Security Award 2024

 • Ajax Systems remporte deux prix dans le cadre des SecurityInfoWatch.com Readers' Choice Awards aux États-Unis

  Ajax Systems wint twee prijzen bij de SecurityInfoWatch.com Readers' Choice Awards in de Verenigde Staten