Vergeet de beveiligingssystemen van vroeger

Betrouwbaar. Handig. Eenvoudig. Gewoon Ajax.

Wat kan ik doen met mijn Ajax-systeem?

Ajax kan eenvoudig worden uitgebreid met inbraak-, brand- en overstromingsdetectoren, evenals relais voor beheer op afstand van elektrische apparaten. U kunt afzonderlijk extra apparaten kopen en toevoegen aan het systeem. De melders kunnen met slechts een paar toetsen worden verbonden met de mobiele app.

Ajax-apparaten werken echt zo ver van de hub?

We hebben de maximale afstand tussen de hub en de openingsdetectoren getest en deze bereikt echt 2000 meter. Uw ervaring kan variëren, aangezien muren, plafonds en andere barrières deze afstand verkleinen. Als u het niet zeker weet, kunt u een radiotest doen met behulp van de Ajax Security System-app om de signaalsterkte te bepalen voordat u de detectoren installeert.

Hoe vaak moeten de batterijen van de apparaten worden vervangen?

Ajax-apparaten worden gevoed door batterijen, niet door het netwerk, wat verklaart hoe bekabelde systemen werken. Met dit in gedachten hebben we een speciaal energiezuinig radioprotocol ontwikkeld waarmee ze uw huis of kantoor zo lang mogelijk kunnen beschermen - tot wel 7 jaar.

 

Hoe lang werken Ajax-apparaten op batterijen en wat beïnvloedt deze duur

Hoe weet ik of de batterij van het apparaat leeg is?

Zodra de batterij een kritiek niveau bereikt, stuurt Ajax je een melding. Als je nieuwsgierig bent, kun je altijd het batterijniveau controleren in de apparaatinstellingen.

Hoe kan ik het Ajax beveiligingssysteem monitoren?

De eenvoudigste manier om toezicht te houden, is door de Ajax Security System-app voor iOS en Android te gebruiken. Met de app kunt u het systeem in- en uitschakelen en uw apparaten bewaken (inclusief signaalstatus, batterijniveau en temperatuur). Het systeem kan ook worden bediend met Ajax SpaceControl en KeyPad of KeyPad Plus .

Kan er een scenario aangemaakt worden in het Ajax beveiligingssysteem?

Het Ajax-beveiligingssysteem biedt functionaliteit om de reactie van Relay, WallSwitch en Socket in reactie op een alarm te configureren, de beveiligingsmodus te wijzigen of programmatisch te activeren. Het beveiligingssysteem kan worden geprogrammeerd om de beveiligingsmodus volgens een schema te wijzigen en het geautomatiseerde apparaat kan reageren op een druk op een knop in de bedieningsmodus.

Gaat de robotstofzuiger of mijn kat alarm slaan?

De apparaten gebruiken een digitaal algoritme om menselijke bewegingen te detecteren. Zolang uw huisdieren kleiner zijn dan 50 centimeter (19,5 inch) en minder dan 20 kilogram (44 lbs) wegen, mogen ze uw Ajax-detectoren niet activeren.

Waarom bewegingsmelders reageren op dieren en hoe ze te vermijden

Kan ik gebruikers toevoegen en verwijderen?

Ja, als u een beheerder bent met volledige toegang tot de systeeminstellingen. U kunt maximaal 99 gebruikers toevoegen aan de hub. Dat kunnen familieleden, vrienden, buren, collega's of zelfs een beveiligingsbedrijf zijn.

Ondersteunt Ajax cameratoezicht?

Camera's van derden kunnen met behulp van Ajax-applicaties op het beveiligingssysteem worden aangesloten. U kunt bijna elke RTSP-compatibele camera kiezen of Uniview, Dahua, Hikvision, Safire IP-camera's en DVR's naadloos integreren.

Camera's aansluiten op Ajax

Hoe meldt Ajax mij bij een calamiteit?

Ajax stuurt waarschuwingen via pushmeldingen, sms of oproepen naar de systeemeigenaar. U kunt uw meldingsvoorkeuren kiezen in de mobiele app.

Hoe stuurt Ajax zo snel waarschuwingen?

De hub houdt de detectoren constant in de gaten en ze rapporteren regelmatig aan de hub. Als een detector wordt geactiveerd, verzendt deze deze informatie onmiddellijk. De hub stuurt vervolgens een waarschuwing naar de smartphone en/of de centrale meldkamer van de systeemeigenaar. Dit alles gebeurt in slechts enkele milliseconden.

Wat gebeurt er als er een internetstoring is?

In de offline modus werkt Ajax op dezelfde manier als andere professionele beveiligingssystemen: detectoren houden de situatie in de gaten en sturen de informatie naar de hub. Bij gevaar waarschuwen de sirenes van het systeem u.

Als de stroom uitvalt, ben ik dan onbeschermd?

Neen. Ajax blijft je huis in de gaten houden, ook tijdens stroomuitval. Alle detectoren werken op batterijen en er is een reservebatterij in de hub geïnstalleerd. Het biedt tot 16 uur betrouwbare werking. Zodra de stroom is hersteld, laadt de hub automatisch de back-upbatterij op.

Is Ajax te hacken?

Ajax is een gesloten ecosysteem. We spelen geen games als het gaat om beveiliging, dus we gebruiken geen open source-code of bekende versleutelingsalgoritmen. Dit voorkomt manipulatie met acquisitiecode. We ontwikkelen onze eigen software en bouwen onze radiotechnologie vanaf de basis op met bescherming op meerdere niveaus. OS Malevich is beschermd tegen softwarevirussen. Ons eigen IoT-protocol elimineert de mogelijkheid dat onze apparatuur wordt gebruikt in botnets (netwerken van computerbots). Als iemand Ajax zou willen hacken, zou hij onbeperkte financiële middelen en computersuperkrachten nodig hebben. En zelfs dan zouden ze elke dag tientallen jaren moeten proberen.

Kan het radiosignaal tussen de hub en de apparaten worden gestoord?

systeem tors. Zodra het geen signaal ontvangt van ten minste één van hen, wordt een alarm verzonden om gebruikers te informeren over het verlies van communicatie. Bovendien meldt de hub hoge geluidsniveaus op het radiokanaal, wat kan wijzen op opzettelijke storingspogingen of andere significante interferentie. Bijvoorbeeld een defecte radio-ontvanger van een buurman.

Grapefruitplak bovenop een stapel andere plakjes

Kunnen de radiosignalen van Ajax worden onderschept?

Neen. Apparaatgegevens worden versleuteld met behulp van een algoritme met zwevende getallen voordat ze worden verzonden. Voor extra bescherming heeft elk apparaat een unieke identificatie die sabotage helpt voorkomen.

Grapefruitplak bovenop een stapel andere plakjes

Privacy

Welke informatie verzamelt Ajax en waarom?

Ajax verzamelt alleen gegevens die het systeem helpen zijn functies uit te voeren en zijn mogelijkheden te verbeteren. De gegevens staan ​​gefragmenteerd, geanonimiseerd en versleuteld op verschillende servers in Europa. Ze komen de server binnen via een versleuteld kanaal en kunnen niet worden gebruikt zonder toestemming van de gebruiker. Voor meer informatie, zie onze Privacybeleid .

Grapefruitplak bovenop een stapel andere plakjes

Ecologie en gezondheid

Ik heb gehoord dat radiosignalen de gezondheid van een persoon kunnen schaden, vooral mannen. Zit daar enige waarheid in?

Er zijn veel dingen die de gezondheid van een persoon negatief beïnvloeden. Onder deze is er een sedentaire levensstijl, het misbruik van alcohol en andere drugs of een slecht dieet. Onze apparatuur is daar niets van. En onze apparaten zijn niet alleen mensvriendelijk, maar ook milieuvriendelijk. We hebben zelfs de EU-certificaten om het te bewijzen.

technisch concept

Diensten

Wie reageert er op een alarm als ik niet thuis ben?

In theorie zou je je buren toegang kunnen geven tot het netwerk. Zo ontvangen zij ook waarschuwingen en kunnen ze controleren of alles in orde is. Dat gezegd hebbende, raden we aan deze verantwoordelijkheid toe te vertrouwen aan beveiligingsprofessionals - Ajax werkt met centrale bewakingsstations over de hele wereld.

Technisch concept

Hoeveel kost het om Ajax elke maand te gebruiken?

Ajax is gratis wanneer je het zelf gebruikt voor zelfcontrole. U hoeft alleen een maandelijks bedrag te betalen als u verbinding maakt met de meldkamer. De kosten zijn afhankelijk van waar u zich bevindt, de grootte, het type pand en het aantal gevraagde diensten.

Technisch concept

Hoe werkt Ajax?